Újrahasznosított ötletek

Magazin Monday! Nem saját ötlet, de annál inkább követni való! Persze én inkább szombaton és vasárnap kerülök a magazinjaim közelébe, annyira, hogy akár beléjük is tudjak lapozni.

Az alábbi két, meglehetősen egyszerű ötlet például kifejezetten gyorsan elkészíthető, de egészen feldobja az unalmas hozzávalókat. Ami pedig méginkább tetszett, hogy egyik recepthez sem kell külön só, mert a hozzávalók így is elég ízgazdagok.

Töltött gomba (Olive, 2007. szeptember)

Mi kell hozzá? 8 nagyobb gomba, 1 mozzarella vagy 8 szelet kecskesajt, 2-3 evőkanál pesto.

Hogyan készül? A gombákat megtisztogatjuk. A kalapkákat megkenjük a bazsalikomos szósszal és ráhelyezzük a sajtszeleteket. 180 fokos sütőben, negyed óra alatt megsütjük. A sajt rotyogósra olvad, a pesto pedig jó alaposan megízesíti ezt a fogást.

Töltött csirkemell (Good Food, 2007. november)

Mi kell hozzá? 2 csirkemell filé, 1 evőkanál magos mustár, 8 szelet füstölt bacon, 1 mozzarella, 50 g füstölt sajt vagy érett cheddar.

Hogyan készül? A csirkemell filét megfelezzük, majd oldalról bevágjuk, ezt a belső felületet pedig bekenjük mustárral. A mozzarellát felkarikázzuk, a másik sajtot pedig lereszeljük. A sajtokat is elosztjuk a hús "zsebeiben", majd visszahajtjuk a levágott részt. Végül minden filét körbetekerünk 2-2 szelet baconnal.

A csirkemellet 200 fokos sütőben, fél óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: