Egy szelet egészség

Tejmentes, gluténmentes, mentes-mentes, sőt nincs benne hozzáadott cukor sem. És meglepően finom. Kell ennél több? Igen, egy csésze finom, gőzölgő tea és már senkit sem érdekel, mennyire tombol a szél. Hiszen jön a tavasz, már ott ólálkodik a sarok mögött.



Datolyás gyümölcskenyér

Mi került bele? 20 deka kimagozott datolya, 2 banán, 15 deka diákcsemege (magok, mazsola, aszalt meggy), 10 deka kukoricaliszt, 2 kiskanál sütőpor, 2 tojás fehérje.

Hogyan készült? A datolyát 1-1,5 deci vízben 5 percig főztem, leturmixoltam a banánnal együtt. A diákcsemegét durvára vagdostam, a tojásfehérjét pedig habbá vertem. Mindent összekevertem és a habot is beleforgattam. 50 percig sütöttem a 180 fokos sütőben.
Ötlet: Good Food, 2008. február

4 megjegyzés:

anyamanya írta...

Nagyon, de nagyon jól hangzik!!!

Méhn Nikolett írta...

Hmmm, igazi csemege lehet! Már várom, hogy kipróbálhassam! :)

napmátka írta...

Igen, ezekből az aszalt gyümölcsökből nagyon finomakat lehet sütni cukor nélkül is.

marmalade írta...

Kezdesz a reformkonyhafelé tolódni!És ez a tál is gyönyörű.