Barackos, mandulás sütemény

Ha már magos VKF!, akkor nem hagyhatom feledésbe merülni a nyár egyik legnagyobb durranánát sem, ami valahogy elkeveredett a sok-sok áthozott recept között.

Barackos, mandulás sütemény



Az eredetit, amit egy nyári Elle-ben találtam, kicsit egyszerűsítve mindenképpek ki kell jelentenem, hogy végre sikerült valami olyat előállítanom, ami maradéktalanul ízlett. Sőt, nagyjából a mennyei élvezet kategóriájába sorolandó.


Mi kell hozzá? 1 csomag Tante Fanny linzertészta, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg darált mandula, 2 tojás, 1 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál rum (nekem csak meggypálinkám volt itthon), 5-6 darab sárgabarack.
Hogyan készül? A kész tésztát a sütőformába helyeztem, itt-ott egy kicsit hozzáigazgattam a kerek formához. A puha vajat kikevertem a cukorral és a tojásokkal, hozzáadtam a mandulát, kukoricalisztet és a pálinkát. Ezt a habos masszát a tésztára öntöttem, a tetejét pedig kiraktam negyedelt barackokkal.
Először 10 percig 200 fokon, aztán 160 fokon 40 percig sütöttem. Alig tudtam kivárni, hogy kihűljön és megkóstolhassam.

1 megjegyzés:

Hermann Ildikó írta...

Feltétlenűl kipróbálom, nagyon jól néz ki!!!
Kukkants be hozzám, ha szereted a gyöngyékszereket!!
Üdv. Ildikó