Túrós pogácsa fejlesztés alatt


Ki mondta, hogy a pogácsa csak kerek lehet (nálam szögletes már volt), most jöttek az elefántok, kutyának nézett vizilovak és szívecskék. Lassan nem ártana tényleg beszerznem egy rendes pogácsa szaggatót. Bár azt is meg kell hagyni, hogy az 1. számú gyermeknek nagyon tetszett, hogy leharaphatja az elefánt orrmányát. Egy idő után már csak orr nélküli pogácsák voltak a kosárban, ugyanis neki valahogy csak ez a rész ízlett.

Nos, ami a tökéletes receptúrát illeti, azt még keresem. Ez se volt rossz, csak kicsit száraz. Ezúttal az élesztő nélküliséggel próbálkoztam, de azt hiszem egy kelt változatt jobb lenne.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagymamám mindig négylevelű lóhere alakúra szaggatta a híres hajdinás pogácsáját. Utóbbi egyébként véletlen volt, ugyanis a receptkönyv szezámmagot vagy lenmagot ajánlott, s a bolti eladó elnézte. Így került rá hajdina, s azzal is volt a legjobb ;)

Névtelen írta...

Túrós pogácsa üggyben okosat nem tudok mondani de tegnap megcsináltuk a te könyvedben található igazi szabadkai házi töpörtyűs pogácsát mert az utóbbi időben több recept alapján is készült és egyikkel sem voltunk elégedettek..jelentem, megvan a tökéletes recept! A tied!

Isteni,köszi szépen a könyvet,mert ha az nincs ez a fantasztikus ízt sem tapasztalom meg :-)

Nóri

erős ildikó írta...

Szerintem is izgalmas mindenféle új formákban a pogácsa!
Duendénél láttam a múltkor egy jó kis túrós receptet, azt nézted már?