Megbújik a völgyben.
Mégis mindenki megtalálja
Nos, nem volt nehéz észrevenni, hova megy ez a rengeteg ember: pisztrángot enni, venni.
Hoitsy György meghívására érkeztünk, páran bloggerek: Gabojsza mellett Gabah és Millie. Először körbejártuk és megnéztük, hogyan lesz friss forrásvízből, szaktudásból és néhány parányi halivadékból isteni sült meg füstölt pisztráng.
Itt nőnek, növekednek, friss, tiszta 8-10 fokos forrásvízben a halak.
Végül mi is kaptunk némi alapanyagot meg egy konyhát és alkottunk is néhány finomságot. Gabojsza aszalt paradicsomos morzsával sütötte meg a halfilét, Gabah a füstölt halat grillezett cukkínibe, illetve padlizsánba tekerte, Millie gondoskodott a sütikről. Én pedig halpogácsát (fasírtot) fabrikáltam.
Titkos fűszerkeverékben és 3 lisztbe panírozott, aznap fogott hal. Isteni!
Fantasztikus nap és este volt, színtiszta élvezet a hűvös, tiszta levegőjű völgyben lenni, létezni, levegőt venni és persze eszegetni.
1 megjegyzés:
Miért nem szóltál nekem hogy ide jöttetek Miskolcra? Elmondtam volna hogy merre kell menni! Örülök hogy tetszett.Igaz hogy itt lakom Miskolcon de elég régen voltam azon a részen de nekem is nagyon kedves hely.
Megjegyzés küldése