Látogatóban a lillafüredi pisztrángtelepen


Megbújik a völgyben.
 
 
Mégis mindenki megtalálja


Miskolc, aztán Lillafüred, aztán jobbra be a hasadékba vezető úton. Nagyjából ennyi felkészüléssel mentem a helyszínre. Ott persze nem volt térerő, így csak Gabojsza útbaigazítására meg az út szélén parkoló sok autóra hagyatkozhattam.

Nos, nem volt nehéz észrevenni, hova megy ez a rengeteg ember: pisztrángot enni, venni.

Hoitsy György meghívására érkeztünk, páran bloggerek: Gabojsza mellett Gabah és Millie. Először körbejártuk és megnéztük, hogyan lesz friss forrásvízből, szaktudásból és néhány parányi halivadékból isteni sült meg füstölt pisztráng.

 
Itt nőnek, növekednek, friss, tiszta 8-10 fokos forrásvízben a halak.
 
 


Végül mi is kaptunk némi alapanyagot meg egy konyhát és alkottunk is néhány finomságot. Gabojsza aszalt paradicsomos morzsával sütötte meg a halfilét, Gabah a füstölt halat grillezett cukkínibe, illetve padlizsánba tekerte, Millie gondoskodott a sütikről. Én pedig halpogácsát (fasírtot) fabrikáltam. 


 
Titkos fűszerkeverékben és 3 lisztbe panírozott, aznap fogott hal. Isteni!


Fantasztikus nap és este volt, színtiszta élvezet a hűvös, tiszta levegőjű völgyben lenni, létezni, levegőt venni és persze eszegetni.


 

1 megjegyzés:

Éva írta...

Miért nem szóltál nekem hogy ide jöttetek Miskolcra? Elmondtam volna hogy merre kell menni! Örülök hogy tetszett.Igaz hogy itt lakom Miskolcon de elég régen voltam azon a részen de nekem is nagyon kedves hely.