Joghurtleves kaporolajjal


Továbbra is jó meleg van.

A joghurtleves önmagában is jó dolog: egyenlő mennyiségű joghurt és víz, némi citromlével, citromhéjjal, sóval és borssal kikeverve. Így is lehet inni, frissítő itóka.

Kicsit tovább csavarva készült bele levesbetét: apróra, tényleg nagyon apróra kockázott uborka, görögdinnye és paradicsom. A paradicsomot előzőleg forró vízbe mártottam, lehúztam a héját és ki is magoztam.

A kaporolaj pedig úgy készült, hogy jól leturmixoltam egy csokor kaprot némi olívaolajjal, majd leszűrtem. Szép zöld lett és csuda illatos. Salátára is jó ám!

Az arányok: 4 főre kb. 1 liter legyen a joghurtos-vizes lé és úgy 20-25 dkg az összes zöldségkocka. Persze lehet jóval több is mind a kettőből, mert esetleg szomjoltónak is használható, leves helyett.

Hasonlóan bátor, nyári és hideg leves-kreálmányok:
Dinnyés, uborkás, paprikás feketeribizlis
és Paradicsomos-sárgadinnyés
Mert néha érdemes eltérni a megszokotttól.

2 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Fúú, ez a kaporolaj remek ötlet!

Eszter írta...

Érdekes, izgalmasan hangzik a recept. Zöldség meg dinnye és ez a kaporolaj..na meg a fotó! Szuper!