Cukkínis-kukoricás leves ropogós lazaccal


Most hogy rámszakadt egy szép nagy lazac, minden második ételembe kerülni fog belőle. Nem is baj, hiszen annyira egészséges meg minden.

Ez a leves nagyon gyorsan készül és a gyerekek különösen szokták értékelni. Ha kevés vízben fő meg a zöldség, akkor meg elmegy akár főzelékféleségnek is. Természetesen friss, csöves kukoricával is működik, csak késsel le kell vágni a szemeket és puhára főzni.

4 személyes adaghoz: 1 pici vöröshagyma, 1 cukkíni, 1 kukoricakonzerv, 1 dl tejszín, 2 kanál olaj, 10-15 deka lazacfilé, só, bors, fél csokor petrezselyem zöldje.

Elkészítése: A hagymát a lehető legapróbbra kockáztam. A cukkínit nem hámoztam, csak megmostam. Azt is felkockáztam. 1 kanál olajon megfuttattam a hagymát, rádobtam a cukkínit és felöntöttem vízzel. Sóztam. Puhára pároltam.
Beleöntöttem a leszűrt kukoricát, a tejszínt. Összemelegítettem és fűszereztem. A petrezselyem zöldjét tényleg csak tálalás előtt szórtam bele, hogy megőrizze a vitamintartalmát.

Időközben felkockáztam a halat is, amolyan falatnyi darabokra. Sóztam, borsoztam, 1 kanálnyi olajon minden oldalról ropogósra sütöttem a falatkákat. Ez volt nálunk a levesbetét.

Nincsenek megjegyzések: