Töltött paprika fetával és paradicsommal


Nem az a hagyományos, húsgombócos, jó sok munkával járó töltött paprika. Sőt, nem is akartam megírni az elkészítését, hiszen annyira egyszerű.

De ha mégis valakinek pont erre az ötletre, receptre van szüksége, hát íme a kétszemélyes adag leírása:

Megfőztem 15 deka tésztát (rövid, csavart csöveket). Leszűrtem.

Félbe vágtam egy nagy kaliforniai paprikát. 10 percig elősütöttem a sütőben.

Közben összevágtam egy nagy paradicsomot, 5 deka fetát, 4-5 szemnyi aszalt paradicsomot is.

Akad még hozzá pár menta és petrezselyemlevél is. Ezeket mind összekevertem a tésztával és a paprikába halmoztam. Persze az egész nem fért bele, így jutott bőven mellé-köré is.

Még 10 percig sütöttem együtt.

Szerintem ez így komplett. Sózni például egyáltalán nem kell a feta miatt.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Nagyon finom lehet, mondjuk ma vacsorára... ;-)

Ági, aki főz írta...

Igen, például. ;-)