A Good Food nemzetközi ízei


A Good Food magazin jó, de a kis négyzet alakú kiadványaik még jobbak. Töményen csak receptek egymás után, százasával. Rövid bevezető, becsült elkészítési idő (általában nagyon rövid) és néhány hozzávaló. Olyan konyha ez, amit a világon bárhol követhet egy háziasszony, feltéve ha elég nyitott a családja. Felfedezhetők itt india, kína, a mediterrán, sőt még a karibi térség ötletei is. A receptek azonban nem autentikusak, hanem egyszerűek és gyorsak. Másrészt viszont a friss hozzávalók, sok zöldfűszer garantálja, hogy mégis jóféle, egészséges kaják kerüljenek az ember bendőjébe.

Citromos, brokkolis csirke

Mi került a wokba? 1 kanál olaj, 1 csirkemell filé, 2 fokhagymagerezd, 400 g brokkoli, 2 dl csirke alaplé vagy víz, 1 kanál kukoricakeményítő, 1 kanál méz, 1 citrom lereszelt héja és leve, 2 kanál szójaszósz, maréknyi kesudió.

Hogyan készült? Az olajat felforrósítottam a wokban. A csirkemellett felkockáztam, 3-4 percig pirítottam minden oldalról, majd kiszedtem és félretettem. Beleszórtam a brokkolit és a fokhagymát. Lefedve puhára pároltam.

Vízben elkevertem a keményítőt, mézet, szójaszószt, citrom héját és levét. A megfőtt brokkoli mellé visszatettem a csirkedarabokat, ráöntöttem a levet és addig kevertem, amíg besűrűsödött. Ez csak pár pillanatot vett igénybe és már készen is voltunk. Már csak a kesudiót kellett rászórni és belekeverni.

2-3 személyes adag, 15-20 perc alatt elkészül. Főztem mellé rizst is, hogy táplálóbb legyen.

A cicaasztalra: A gyerekeim elég válogatósak, csak a natúr dolgokat szeretik. Ezért mielőtt ízesítettem, kiszedtem pár darab megsült csirkemellet meg brokkolit, ők azt ették a rizzsel.
Forrás: Good Food magazine 101 One-Pot Dishes

7 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon klassz kis recept, ki fogom próbálni :)

Hugi írta...

Ági!
Nagyon örülök ennek a receptnek!
Gyors, egyszerű, és még wokos is :)))

Hugi írta...

... és persze köszönöm.

Mária írta...

guszta:) szép a fotó

bamboo írta...

Kedves Ági!

Hol lehet beszerezni ezeket a kiadványokat?

Ági, aki főz írta...

Ami, Hugi és Mária, köszönöm!

Bamboo, nagyon jók a fotóid. Recepteket nem írsz? A BBC-s könyveket nekem ajándékban hozták Londonból, de megnéztem a Bookline-on (ha beírod a keresőbe, hogy Good Food), hogy vannak már magyarul is ezek a könyvek, illetve pár darab angol nyelven is az antikvár/idegen nyelvű részben.

bamboo írta...

Örülök, hogy tetszenek a képek. A recepteket majd pótolom, csak a nyáron nem volt rá időm.
Mondjuk angolul lenne az igazi a Good Food-os könyv.