Ennek a sütinek sincs túl nagy története, elégedjetek meg annyival, hogy abbahagyhatatlanul finom. A buliban, ahová vittük, egyre csak ültünk az asztal körül és újabb és újabb darabokat tömött mindenki az arcába.
Mivel nagy tespiben csináltam, elég vékony lett, így viszonylag kiadósnak tűnik. Utólag azt gondolom, hogy a krémes rész lehetett volna akár kétszeres mennyiségű a kekszes réteghez képest.
Mivel nagy tespiben csináltam, elég vékony lett, így viszonylag kiadósnak tűnik. Utólag azt gondolom, hogy a krémes rész lehetett volna akár kétszeres mennyiségű a kekszes réteghez képest.
Mi került az alsó, kekszes-csokis rétegbe? 300 g darált keksz, 150 g vaj, 150 g tejcsokoládé. Mi került a felső, krémes rétegbe? 300 g mascarpone, 200 g tejszín, 2 tojás, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál cukor, 200 g ribizli.
Hogyan készült? A csokit és a vajat felolvasztottam, nagyon alaposan elkevertem a kekszmorzsával. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam, nyomkodtam, szép egyenletesen.
A felső réteg minden hozzávalóját - a ribizlit kivéve - mixerrel simára kevertem. A kekszmorzsára szórtam a ribizlit, erre ráöntöttem a tojásos-tejszínes keveréket.
Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. Amikor kihűlt, felkockáztam.
Stílszerűen, riblizliszörppel fogyasztandó.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, az látszik rajta...hmmm!:-)
Megjegyzés küldése