Hűtőrablás

Nagy hűtőrablónak tartom magam, ami azt jelenti, hogy alapvetően a mélyhűtőben felhalmozott félkész ételekből alkotok. Jönnek a vendégek és a gyermek maximum fél óra figyelem kiesést engedélyez? Akkor bizony jöhet egy:
Curry-s csirke
Az igazi félkész kajákat kifejezetten utálom, a beléjük kevert rengeteg adalék, tartósítószer és állomány javító miatt. De főleg és alapvetően az unalmas mellékíz miatt, amit a sok műanyag okoz. Igazi fűszerekre és igazi ízekre vágyom még akkor is, ha az élelmiszeripar áldását élvezve előre megdolgozott cuccokat használok fel. Éppen ezért a fagyasztott cuccok ideálisak, mert már össze vannak darabolva, meg vannak mosva, sokkal gyorsabban megfőnek és csak fűszerezni kell őket.
Mi kell a sárgára fűszerezett csirkéhez? Személyenként fél csirkemell filé, joghurt, kókuszreszelék, mandula, kiskanál currypor, só, bors, olaj a sütéshez. A körethez rizs, szójaszósz, vegyes fagyasztott zöldség: brokkoli, karfiol, bébirépa, borsó.
Hogyan készül? A csirkemellett falatnyira kockázom, megsózom és borsozom. A joghurtot összekeverem a curryporral, kókuszreszelékkel. Egy szerpenyőben olajat hevítek, átpirítom a húst, hozzáadom a mandulát. Amikor kellemesen megpirult, ráöntöm a joghurtot és alaposan átforralom, hogy egy picit megpuhuljon a hús. A körethez sós vízben megfőzöm a rizst, előkapok egy másik serpenyőt és beleborítom. Szójaszósszal fűszerezem, de vigyázok, hogy el ne sózzam az ételt. Végül érintőlegesen, hogy a zöldségek ne törjenek össze, belekeverem a mikróban 5 percig párolt vegyes zöldséget.Így pont fél óra alatt a végére lehet járni egy ázsiai ihletettségű, ámde nem túlzottan autentikus vacsorának.

Nincsenek megjegyzések: