Bébipapi updated

Ez az updated nem az a bizonyos, hanem azt akarja jelenteni, hogy tovább fejlesztett változat következik. Ugyanis imádjuk a zabpelyhet, de néha egy kicsit unalmas a maga egyszerűségében. Így aztán azt találtam ki, hogy sült banánnal teszem egy kicsit izgalmasabbá a vacsoránkat.
Mi kell hozzá? Személyenként 1 banán, 2 kiskanál cukor, 1 kiskanál vaj, 1 pohár zabpehely, fél pohár víz, 1 pohár natúr joghurt, némi méz és őrölt fahéj.
Hogyan készül? A zabpelyhet vízzel a mikróba dugom úgy 2 percre, hogy jól megpuhuljon.
Közben felforrósítom a vajat, a banánt pedig egyszer hosszában és egyszer keresztben felvágom és a forró vajba teszem, hogy egy picit megsüljön. Egyszer megfordítom sütés közben és ekkor rászórom a cukrot. Csak addig hagyom a tűzön, amíg a cukor épphogy csak elkezd karamellizálódni, azaz barnulni.
A puha zabpelybe belekeverem a joghurtot, megszórom fahéjjal és rácsorgatok egy kis mézet. Így épp annyira kihűl, hogy kanalazható legyen. A tetejére kerülnek a megpirult banándarabok és máris kész az 5 perces vacsora.
Ui: Szolgálati közlemény: Sajnos a Mozzillám nem engedi, hogy képeket tegyek fel, de majd igyekszem valami áthidaló megoldást találni.
Ui2: Még mielőtt megkapnám a magamét, kijelentem, hogy nem a 3 hónapos kicsit tetetem ezzel, hanem Apaszuszit.

Nincsenek megjegyzések: