Muffinosdi

Van ugyebár ez az alaprecept, amit aztán mindig a kéznél lévő hozzávalókkal teszek személyesebbé. Tegnap egy kókuszos és egy csokis változat készült. Ez utóbbi lett a nagy kedvenc, talán a belekerülő narancsos csokidarabkáknak köszönhetően, amelyekre csudajó ráharapni.
Az alap:
1 natúr joghurt, 3 tojás, 1 pohár cukor, fél pohár olaj, 2 pohár liszt, fél csomag sütőpor.
A hozzávalókat egy kanállal alaposan összekevertem. Nem kell hozzá még mixer sem, öt perc alatt megvan az egész. Az egyik adaghoz hozzáöntöttem még 1 pohárnyi kókuszreszeléket, a másikhoz meg 4 evőkanál kakaót meg fél tábla összetört csokit.
Azt hiszem egyik sütinek sem ártott meg, hogy felfedeztem egy jóféle, igazi vanília darabokkal dúsított vaníliás cukrot is, amit mostanában minden édességbe teszek.
Egy adagnyi kevercset, ami ezúttal jó sűrű lett, 12 papírkosárkával kibélelt muffin sütőbe adagoltam. Az a jó, ha nincsenek tele a lyukak, mert a tészta alaposan megdagad, ugyebár. 20 perc alatt, 180 fokos sütőben pedig jól meg is sül. Aztán csak annyi a dolgunk, hogy kitegyük a vendégek orra elé, akik gyorsan befalják majd az illatos halmocskákat.

Nincsenek megjegyzések: