Pizzás csirke

Aminek ugyan semmi köze a pizzához, csak az íze emlékezetet egy leheletnyit Itáliára. Viszont kezdeni kellett valamit a Tótkolmósról akvirált csirkével, ugyebár. Jó nagy darab volt a lelkem és ízes a húsa. Látszott rajta, hogy finom és igazi magvakat kapott nem pedig hormon-túladagolásban pusztult el a lelke.
Mi kell hozzá? Egy csirke, illetve tetszőleges részek, tetszőleges méretű darabokra vágva. A páchoz: só, bors, ketchup, vörösbor, olaj, kakukkfű, oregánó és majoránna.
Hogyan készül?A tetszőleges méretű csirkedarabokat megsózzuk, majd a többi hozzávalót kikeverjük, a húst belemártogatjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk fóliával, hogy ne égjen le és könnyebb legyen mosogatni. Ide rakosgatjuk a húsdarabokat. Ha van időnk egy órácskára hagyjuk pácolódni, de az sem tragédia, ha nem vagyunk ennyire türelmesek. A tepsi tetejére is rásimítunk egy fóliát, majd bedugjuk az egészet a kb. 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva levesszük a fóliát és újabb fél órára visszapateroljuk a sütőbe, hogy ropogósra süljön. Ui: Ma speciel rizst csináltam hozzá, de mást is el tudok képzelni… Például pizzakenyeret.

Nincsenek megjegyzések: