Hátha valakit érdekel az esküvőm, elárulok néhány részletet

Mindenkit lehurcolunk Szabadkára, ahol gyönyörű a Városháza és a katedrális is. Aztán pedig lakodalmazunk egy jót. Pont tegnap állítottuk össze a menüt, ami a következő:Az ajtóban a vendégek kortyolhatnak egy kis Kir Royalt, ami pezsgő és áfonya likőr csábító egyvelege.
Előételnek Hortobágyi húsos palacsintát tálalunk, csak ez után következik a tyúkhúsleves. A húsos tálakon lesz rántott csirke, gombás marhaszelet, gyümölcsös pulyka tekercs és csevap. Hozzá persze zöldségek, rizs, krumpli és saláta.
Lesz még torta, szép fehér, sok fagyi és gyümölcs is. Úgy két óra körül a megfáradt vendégsereg töltött káposztával is töltheti a gyomrát.
Az ajándékokkal kapcsolatban: nem írtunk listát, mert talán júniusban az új lakásunkba is beköltözhetünk és ennek kapcsán olyan dolgokra vágyunk, mint kanapé, beépített szekrény és frizsi. Ezt pedig ugyebár senkitől sem kérhetjük…
Most így, négy héttel előtte már úgy érzem többé-kevésbé hátra dőlhetünk. A legtöbb dolog megvásárolódott, a Nyúl pedig éppen tegnap bérmálkozott. A legnagyobb akadályok tehát elhárultak az utunkból. Így aztán már csak az izgatott várakozás van hátra…
A borok is vajdaságiak lesznek, mivel az egész esküvővel igyekszem az ottaniakat támogatni. Csak a Drágaság öltönyét vettük itt, Pesten. Szóval négyféle bor lesz, nem túl izgalmasak, de egy kiadós vacsora mellé mindegyik lecsusszan: chardonnay, muscat ottonel, cabernet és csikóvér. Ez utóbbi a két vöröske.
Nem tudom, említettem-e, hogy rendeltünk külön egy emberkét aki a fagyit fogja osztogatni a jónépnek. Szerintem ennek lesz majd nagy sikere a meleg éjszakában.
A ruháról már raktam képeket, de lehet, hogy azóta le is töröltem. Majd ha újra elmegyek próbálni, akkor teszek új képet. A hajamból csarvargós konty lesz, amibe belebiggyesztünk egy fátylat. Még vannak homályos részletek, de majd meglátjuk aznap…

Nincsenek megjegyzések: