Lassú paták

Tegnap este, mintegy előzetesként a barcelonai nyaraláshoz, egy PATA NEGRA nevű tapas bárban voltunk, a Kálvin téren. A kiszolgálás döbbenetesen lassú volt és el-elfelejtettek dolgokat a pincér csajszikák. Pedig fel is írták…
Az én salátámat például akkor hozták ki, amikor már mindenki megette a sajátját. Egy mentségük volt, hogy minden nagyon finom volt, csupa íz, különlegességek, úgy mint vörösborban főtt-sült kolbász, pacal csicseri borsóval, pirított zöldségek és hasonlók. Érdemes több félét rendelni és akkor egymáséba is bele lehet kóstolgatni. Az adagok különben elég kicsik, így aztán legalább kettőt-hármat is ki lehet próbálni.
A salátám is igen csak jó választásnak bizonyult, ha az ízét és nem az időtényezőt vizsgáljuk. Valahogy így készülhetett:Egy fej jégsaláta, összevágva, a tál aljára szórva. Csirkemell és laska gomba darabkák fűszerezve, megpirítva és a salátára szórva. Dió és narancs összevágva és szintén a salátára szórva. Fűszerezve talán petrezselyemmel, megöntözve narancslével és olíva olajjal. Tényleg fenséges összeállítás.

Nincsenek megjegyzések: