Türelmetlenkedő olvasóim kérésére itt egy újabb recept. Nekem nagyon tetszetős ez az ízkombináció.
Mi kell hozzá?1 fej vöröshagyma, 1 nagyobb karfiol, 6 dl tej, 2 babérlevél, olaj, só, bors, 10 dkg gorgonzola sajt, 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
Mi kell hozzá?1 fej vöröshagyma, 1 nagyobb karfiol, 6 dl tej, 2 babérlevél, olaj, só, bors, 10 dkg gorgonzola sajt, 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
Hogyan készül? A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A hagymát kevéske olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje a zöldséget. Babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük. Amikor a karfiolrózsákba könnyedén beleszalad a villa, levesszük a tűzről és pürésítjük. Ha túl sűrű lenne a krémleves, még egy kis vízzel lazítjuk. Az újra felforralt levesbe belemorzsoljuk a sajtot is és addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése