Figyelem kedves Kritikusaim!

Ismét egy recept lopás tanúi lehettek, jöhetnek a dörgedelmek. A múltkori tokaji kirándulásunk emlékeként 4 palack mennyei nedűt hoztunk haza. Ebből már nem sok teli üveg maradt. A Gróf Degenfeld szőlőbirtok például igencsak elkényezteti a bort szerető népséget. A Tokaji Hárslevelű 2003-ból egy kitűnő, zamatos borocska. Egy hibája van csupán: csak Tokajban lehet beszerezni őkelmét.
Ezt iszogattuk nemrégen, amikoris felfedeztem, hogy a hátsó címkén recept olvasható. Nem is egy, mindjárt kettő. Egyszerű elkészíteni, az eredmény mégis rafinált, mint egy párizsi dáma.

Süllőfilé sáfrányos hárslevelű mártásban

A tiszai süllőfilét sáfránnyal, kakukkfűvel, törött borssal vajban aranybarnára sütjük. Ezután hárslevelűvel megöntözzük, omlósra pároljuk és tejszínt adunk hozzá. Frissen szedett szőlővel tálaljuk.

Kecskesajtban sült pulykamell filé

A hársfa teában áztatott pulykamell filéket kakukkfűvel, törött borssal, sóval fűszerezzük, olíva olajban hirtelen átsütjük, majd a tetejére kecskesajtot pirítunk. A körethez cukkinit, padlizsánt, gombát, paprikát és szőlőt átpirítunk, törött borssal megszórjuk, balzsamecetbe forgatjuk és a pulykamell mellé tálaljuk. És mindehhez jó étvágyat kíván a Degenfeld palota.

Nincsenek megjegyzések: