A hugocskám vasárnap ezt az izgalmas, különleges és főképp igen-igen fincsi csirkés ételt varázsolta az asztalra. Mivel mi szinte mindig csirkét eszünk, nem árt egy kis változatosság, az új ízek keresése és az új harmóniák megtalálása. Erre biztatnék mindenkit.
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 5 dl tej, 2 evőkanál kókusz reszelék, 30 dkg ananász, 1 citrom, só, gyömbér, vaj.
Elkészítése: A húst vékonyan felszeleteljük, mindegyik szeletet megsózzuk, őrölt gyömbérrel meghintjük. Az előkészített szeleteket egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük. A kókuszreszeléket és a tejet összekeverjük és a húsra öntjük. Sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, rátesszük az összedarabolt ananászt és citromkarikákkal borítjuk be. Még tíz percre visszatoljuk a sütőbe és hozzá illatos jázminrizst főzünk.
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 5 dl tej, 2 evőkanál kókusz reszelék, 30 dkg ananász, 1 citrom, só, gyömbér, vaj.
Elkészítése: A húst vékonyan felszeleteljük, mindegyik szeletet megsózzuk, őrölt gyömbérrel meghintjük. Az előkészített szeleteket egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük. A kókuszreszeléket és a tejet összekeverjük és a húsra öntjük. Sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, rátesszük az összedarabolt ananászt és citromkarikákkal borítjuk be. Még tíz percre visszatoljuk a sütőbe és hozzá illatos jázminrizst főzünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése