Ma hosszas internetes kutakodás során az alábbi mennyeinek ígérkező finomságra bukkantam:
Sült almahab
Hozzávalók 4 személyre:• 45 dkg golden alma• 40 dkg kristálycukor• 1/2 mokkáskanál mandulaaroma• 5 tojásfehérje
Előkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A gerezdeket falatnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az almát nagyobb edénybe tesszük, 4 evőkanál vizet adunk hozzá, és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, az edényt lefedjük, és a gyümölcsöt időnként megkevergetve puhára főzzük (8–10 perc). Hozzákeverjük a cukrot és a mandulaaromát, majd tálba töltjük, hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütő 4-5. fokozat). Nagy tálban a tojásfehérjéket (ha van, kézi robotgép legmagasabb fokozatán) kemény habbá verjük. Műanyag lapáttal a kihűlt almát és a tojáshabot összeforgatjuk. A keveréket 1,5 literes hőálló vagy mázas cseréptálba merjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezalatt az édesség könnyű lesz, megnő, és kissé megpirul. Kivesszük a sütőből, és azonnal tálaljuk.Forrás: www.mindmegette.hu
Sült almahab
Hozzávalók 4 személyre:• 45 dkg golden alma• 40 dkg kristálycukor• 1/2 mokkáskanál mandulaaroma• 5 tojásfehérje
Előkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A gerezdeket falatnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az almát nagyobb edénybe tesszük, 4 evőkanál vizet adunk hozzá, és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, az edényt lefedjük, és a gyümölcsöt időnként megkevergetve puhára főzzük (8–10 perc). Hozzákeverjük a cukrot és a mandulaaromát, majd tálba töltjük, hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütő 4-5. fokozat). Nagy tálban a tojásfehérjéket (ha van, kézi robotgép legmagasabb fokozatán) kemény habbá verjük. Műanyag lapáttal a kihűlt almát és a tojáshabot összeforgatjuk. A keveréket 1,5 literes hőálló vagy mázas cseréptálba merjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezalatt az édesség könnyű lesz, megnő, és kissé megpirul. Kivesszük a sütőből, és azonnal tálaljuk.Forrás: www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése