Tegnap a Nigella könyvében találtam egy izgalmas receptet: nem túl bonyolult, bár egy kicsit hosszadalmas elkészíteni. Jöhet?
Töltött sárgabarack
Mi kell hozzá? 30 dkg aszalt sárgabarack, 6 dl víz, 5 dkg cukor, 2 teáskanál ciromlé, 2 dl tejszín, 10 dkg nem sós pisztácia.
Hogyan kell elkészíteni?A sárgabarackot előző este beáztatjuk a vízbe. Másnap az áztató levet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a citromlevet, esetleg kardamonnal fűszerezzük. A barackokat egy tűzállóba tesszük, ráöntjük a forró levet, lefedjük és egy órára betesszük a sütőbe. A jó alaposan megfőzött barackot leszűrjük, a levét és a gyümölcsöt is lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a főzőfolyadékkal ízlés szerint ízesítjük. A barackokat óvatosan kinyitjuk, ide nyomózsákkal betöltjük a tejszínt. Végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával. Tiszta mediterrán.
Töltött sárgabarack
Mi kell hozzá? 30 dkg aszalt sárgabarack, 6 dl víz, 5 dkg cukor, 2 teáskanál ciromlé, 2 dl tejszín, 10 dkg nem sós pisztácia.
Hogyan kell elkészíteni?A sárgabarackot előző este beáztatjuk a vízbe. Másnap az áztató levet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a citromlevet, esetleg kardamonnal fűszerezzük. A barackokat egy tűzállóba tesszük, ráöntjük a forró levet, lefedjük és egy órára betesszük a sütőbe. A jó alaposan megfőzött barackot leszűrjük, a levét és a gyümölcsöt is lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a főzőfolyadékkal ízlés szerint ízesítjük. A barackokat óvatosan kinyitjuk, ide nyomózsákkal betöltjük a tejszínt. Végül megszórjuk durvára vágott pisztáciával. Tiszta mediterrán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése