Lustaság - fél egészség

Végre kiderült, van jövőjük a lusta embereknek: német kutatók ugyanis bebizonyították, hogy minél több időt tölt valaki tétlenül, annál hosszabb életre számíthat.
A Frankfurt melletti Fulda University szakembere szerint mindenki rendelkezik bizonyos mennyiségű életenergiával, és az a sebesség, ahogyan ezt felhasználja meghatározza élete időtartamát. Dr. Peter Axt és lánya, Dr. Michaela Axt-Gadermann szerint a nyugodt élet az egészség egyik titka. Ha túlzottan izgalmas vagy stresszes mindennapokat élsz, vagy a testmozgást viszed túlzásba, olyan hormonokat termel a szervezeted, mely rossz hatással lehet a szívre és az érrendszerre. A lustaság segíthet az immunrendszer épen tartásában is, az agyműködést is előnyösen befolyásolja. A kutatók szerint heti két-három órás lassú séta elegendő ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat.
Fekete leves:
A Keep Fit Association szóvivője szerint elég szokatlan megállapítások ezek. Szerinte a testmozgás és a fitness javítja a mentális állapotot, és segíti a test és a lélek karbantartását. "Ha mellőzöd mindezt, és túlzásba viszed a lustálkodást, nem teszel túl sokat saját magadért." - cáfolta a német kutatók eredményeit a szóvivő.

Nincsenek megjegyzések: