Tésztamártás konzerv-zsonglőröknek

Ma már szétírtam a billentyűzetet, úgyhogy legyen itt egy nagyon-nagyon egyszerű kaja!
Tésztamártás konzerv zsonglőröknek Szerintem semmi rossz sincs abban, ha valaki konzerveket használ fel a főzéshez. Persze nem minden napra és nem a készételek melegítésére gondolok. Néha-néha eljön a pillanat, amikor az embernek semmi kedve eljátszani a puccos konyhatündért. Elővesz két konzervet meg kifőz egy adag tésztát és már készen is vagyunk. Azt megígérhetem, hogy százszor jobb, mint porból főzni, mivel az ízesítés a te dolgod.
Hozzávalók 2 személyre: 200 g spagetti, 1 doboz tonhalkonzerv, ezúttal lehet olajos, 1 doboz hámozott paradicsom, reszelt parmezán, sok bazsalikom.
Elkészítése: A tésztát kifőzöm és amíg rotyog összedobom a mártást is. A két konzervet felbontom és egy serpenyőben átforrósítom a tartalmukat. Bazsalikommal és esetleg sóval fűszerezem, majd a kifőtt tésztát is hozzákeverem és még 3 percig a tűzön tartom. Ezzel elérem azt, hogy a tészta magába igya a paradicsomos levet. A tányéron még megszórom parmezánnal, aztán elegánsan egy kézzel a villámra tekerem a hosszú spagetti szálakat.

Nincsenek megjegyzések: