Néha kapok egy zacskónyi almát az ismerőseimtől. Magában megeszegetni nem túl izgalmas dolog, ezért kitaláltam egy egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb alma krémet. A méz és a citrom egyvelege kellemesen pikánssá teszi az összhatást, és még véletlenül sem tűnik unalmasnak a három hétköznapi alapanyag.
Hozzávalók: 4-6 alma, 2 citrom kifacsart leve, 2 evőkanál méz, egy kiskanál őrölt fahéj, 5-6 szegfűszeg, tejszínhab.
Elkészítés: Egy kisebb lábosba önöm a citromlevet és 2 dl vízzel felhígítom. Ebbe hajigálom bele a megpucolt és nyolcba vágott almadarabokat, így nem barnulnak meg, majd jöhet a többi hozzávaló is. Felforralom és addig főzöm, ameddig az alma meg nem puhul. Ekkor eltávolítom a szegfűszeget. Az így létrejövő kompót akár már fogyasztható is, de én szeretem összeturmixolni és lehűteni. Kis tálakban, tejszínhabrózsával tálalom. Valóságos íz-orgia.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése