Imádom a kávé ízű dolgokat! Az ilyen sütiket mindig koffein mentes porból csinálom, hogy akár este is élvezhessem.
Sajnos a kekszhez készített krém szobahőmérsékleten elolvad, így inkább mártogatósnak használható vagy hűtőből kivéve azonnal meg kell enni. A tejszín mennyiségének csökkentésével valószínűleg növelni lehetne a krém szilárdáságát. Majd legközelebb.
Hozzávalók a tésztához: 200 g liszt, 100 g vaj, 50 g porcukor, 1 sárgája, 2-3 kanál vízben feloldott kávépor. A krémhez: 1 dl tejszín, 50 g vaj, 100 g fehércsoki, 1 kanál kávépor.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1 órát pihentetem a hűtőben. Nagyon vékonyra nyújtom és korongokat szaggatok belőle. 12-15 perc alatt megsülnek.
A krém hozzávalóit összeolvasztom és kihűtöm. Ezzel kenem meg a kekszkorongokat, illetve lehet a krémbe mártogatni is.
Ötlet: Lajos Mari: 66 karácsonyi édesség
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése