Egy szóval sem állítanám, hogy ez egy autentikus curry recept, viszont elég gyakran készítem így és mindig hatalmas sikere van!
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2-3 répa, 10 deka vöröslencse, 2-3 evőkanál paradicsompüré, 1 dl kókusztej, 1 darabka friss gyömbér, 1 pici chili paprika, só, curry fűszerkeverék.
Elkészítése: A hagymát apróra kockázom. A répát is inkább kockákra, mint szeletekre vágom.
A vajon megfuttatom a hagymát, rászórom a curryport, átforgatom. Hozzáadom a répát és a vöröslencsét. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi.
Hozzáadom a chili paprikát, egészben, de felvágom hosszában. A végén kiveszem, mert a csípősségét így is kiadja magából.
Addig főzöm fedő alatt, amíg a répa, hagyma és a lencse is jól megpuhul.
A gyömbért közben lereszelem és belekeverem. Csak itt a végén adom hozzá a paradicsompürét és kókusztejet is és csak addig főzöm, míg jól összerotyog, összeérnek az ízek.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2-3 répa, 10 deka vöröslencse, 2-3 evőkanál paradicsompüré, 1 dl kókusztej, 1 darabka friss gyömbér, 1 pici chili paprika, só, curry fűszerkeverék.
Elkészítése: A hagymát apróra kockázom. A répát is inkább kockákra, mint szeletekre vágom.
A vajon megfuttatom a hagymát, rászórom a curryport, átforgatom. Hozzáadom a répát és a vöröslencsét. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi.
Hozzáadom a chili paprikát, egészben, de felvágom hosszában. A végén kiveszem, mert a csípősségét így is kiadja magából.
Addig főzöm fedő alatt, amíg a répa, hagyma és a lencse is jól megpuhul.
A gyömbért közben lereszelem és belekeverem. Csak itt a végén adom hozzá a paradicsompürét és kókusztejet is és csak addig főzöm, míg jól összerotyog, összeérnek az ízek.
1 megjegyzés:
Megpróbálom elkészíteni a kókusztej paradicsom receptjét a batai-ban
Megjegyzés küldése