Túrós-csokis muffin 5 perc alatt

Ez az a muffin fajta, ami TÉNYLEG puha és szaftos marad másnapra. 



És ez az a muffin fajta, amit suliba, uzsonnára a legszívesebben visznek magukkal a fiúk. Egyetlen gond vele, hogy a vaj miatt picit zsíros lesz, ezért szigorúan szalvétát is csomagolni kell hozzá...
Egyébként pedig isteni, puha, nagyon kiadós. Sokszor egy-két darab meg egy bögre kakaó bőven elég uzsonnára. 

Hozzávalók 16 kisebb muffinhoz: 25 dkg (a kisebb csomag, félzsíros túró), 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 deka tejcsoki. 



Elkészítése: 
A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral alaposan kikevertem. Egyesével hozzáadtam a tojásokat, majd a villával jól áttört túrót is. 
Beledolgoztam a sütőporos lisztet, egy sűrű, nyúlós, ragacsos massza lesz. Beledolgoztam a feldarabolt csokit is. 

Két kanál segítségével a muffinkapszlikba adagoltam. 

180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a beleszúrt fogvájóra nem ragad rá a tészta, szépen felemelkedik, csúcsos lesz és ragyogó arany színt kap. 


1 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon-nagyon finom lett.
Én raktam bele még egy kis citromlevet.
Köszönöm a receptet :)