Nagymamám nyaranta sokszor készített jéghideg, fahéjas meggylevest. Ő tejföllel, liszttel habarta és tényleg isteni volt.
Én most egy sokkal egyszerűbb, talán egy picit diétásabb változatot készítettem. Leturmixolva nyugodtan adható egyébként babakajaként is már a hozzátáplálás első évében, hiszen semmi olyasmi nincs benne, ami ártana.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 csomag (fél kiló) fagyasztott, magozott meggy, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl kókusztej, cukor ízlés szerint.
Elkészítése: Ehhez a recepthez általában fagyasztott meggyet használok, mert így egész évben hozzáférhető és nem kell a magozással foglalkozni.
A meggyet vaníliás cukorral és 1-2 kanál cukorral megfőzöm. A legvégén belekeverem a kókusztejet és hagyom teljesen kihűlni. A legfinomabb, amikor már-már jéghideg a hűtőből kivéve.
Ha pedig vágysz egy kis hedonista életérzésre, akkor természetesen mehet a tetejére egy kis tejszínhab vagy vaníliafagyi :)
Én most egy sokkal egyszerűbb, talán egy picit diétásabb változatot készítettem. Leturmixolva nyugodtan adható egyébként babakajaként is már a hozzátáplálás első évében, hiszen semmi olyasmi nincs benne, ami ártana.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 csomag (fél kiló) fagyasztott, magozott meggy, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl kókusztej, cukor ízlés szerint.
Elkészítése: Ehhez a recepthez általában fagyasztott meggyet használok, mert így egész évben hozzáférhető és nem kell a magozással foglalkozni.
A meggyet vaníliás cukorral és 1-2 kanál cukorral megfőzöm. A legvégén belekeverem a kókusztejet és hagyom teljesen kihűlni. A legfinomabb, amikor már-már jéghideg a hűtőből kivéve.
Ha pedig vágysz egy kis hedonista életérzésre, akkor természetesen mehet a tetejére egy kis tejszínhab vagy vaníliafagyi :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése