Mekkora divat volt régen a majonézes kukoricasaláta! Nos, ma már sokkal inkább rendes salátaként szeretem enni a kukoricát, mint majonézbe fojtva.
Meg kell mondanom, hogy ez a változat nagyon el van ám találva. Grillezéshez maga a tökéletes kísérő.
Hozzávalók: 1 kukoricakonzerv, 2-3 paradicsom, 1 kígyó uborka, 1 piros kápia paprika, 1 üveg atricsóka konzerv, só, 1 citrom leve, olívaolaj (vagy az atricsóka olaja).
Elkészítése:
Egy mély tálba borítom a kukoricát. A zöldségeket összedarabolom, viszonylag pici kockákra. Meglocsolom a citrom levével és jól megsózom.
Olívaolajat vagy az articsóka fűszeres levét csorgatom rá. Ez sokszor kifejezetten finom, egy csomó zöldfűszert is tartalmaz. Érdemes megkóstolni, nehogy elrontsuk a salátát.
Frissen, rögtön nagyon finom. Max. 1-2 óra ácsorgás nem árt neki, de aztán elkezdenek fonnyadni a zöldségek.
Meg kell mondanom, hogy ez a változat nagyon el van ám találva. Grillezéshez maga a tökéletes kísérő.
Hozzávalók: 1 kukoricakonzerv, 2-3 paradicsom, 1 kígyó uborka, 1 piros kápia paprika, 1 üveg atricsóka konzerv, só, 1 citrom leve, olívaolaj (vagy az atricsóka olaja).
Elkészítése:
Egy mély tálba borítom a kukoricát. A zöldségeket összedarabolom, viszonylag pici kockákra. Meglocsolom a citrom levével és jól megsózom.
Olívaolajat vagy az articsóka fűszeres levét csorgatom rá. Ez sokszor kifejezetten finom, egy csomó zöldfűszert is tartalmaz. Érdemes megkóstolni, nehogy elrontsuk a salátát.
Frissen, rögtön nagyon finom. Max. 1-2 óra ácsorgás nem árt neki, de aztán elkezdenek fonnyadni a zöldségek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése