Ajándékötletek a konyhából



Összegyűjtöttem egy rakásra a korábbi évek ajándékötleteit, amelyek vagy a konyhában készültek, vagy oda valók voltak. Általában nagy sikert aratnak. Amíg készíti őket az ember, arra gondol, aki majd egyszer elfogyasztja. Ha pedig ilyet kapsz és elrágcsálsz valami finomságot, újra és újra eszedbe juthat az ember, aki ezt azért csinálta, hogy neked legyen pár finom pillanatod. Olyan jóleső, melengető gondolat ez így. Nem?

Díszcsomagolós ötleteimet pedig az 1001fonal blogján leshetitek meg.

Itt van mindjárt ez a jó ropogós, olasz kekszféleség, a Cantuccini. Elkészülhet most, eláll egy hónapig. Aki pedig kapja hálás lesz, amikor a kávéjába mártogatja majd egy álmos reggelen.


Házi készítésű, ehető-iható ajándékokra több ötletem is van: forralt bor, forró csoki, instant süti és társai.

Itt: http://agifoz.blogspot.com/2009/11/vkf-ajandekok-konyhabol.html
Itt: http://agifoz.blogspot.com/2009/03/ajandekok-konyhabol-3.html
és Itt: http://agifoz.blogspot.com/2009/03/ajandekok-konyhabol-1.html
Régi szokás nálunk a mézes pálinka készítése is, érdemes kísérletezni vele:
Ha pedig csak vásárlásra van idő, akkor van ötletem süti- és csokiimádók boldogságának fokozására is. Így: http://agifoz.blogspot.com/2010/12/ajandekotlet-sutifalonak.html vagy így: http://agifoz.blogspot.com/2010/12/ajandekotlet-csokiimadonak.html

Ti készítetek az idén sk ajándékot valakinek?

2 megjegyzés:

Éva írta...

Jó ötleteket soroltál föl, és tetszik nagyon a csomagolásod is!
Mikulásra készítettem sk. ajándékot és nagyon örültek a gyerekeim neki. Nem is tudom ki örült jobban én vagy ők, már olyan lázban voltam mert 1 héttel később jöttek csak, alig vártam hogy oda adjam nekik!

Turák Kinga írta...

igen, készülőfélben van, egységcsomagnak hívom csak, a terv: bonbon, oreo keksz, házi tészta - még nem tudom, h sima leves v tarhonya - sk fürdőgolyó, meskás fürdősó és mézeskalács. Ezt kapják a gyerkőcök szülei, de sztem, jut belőle mindenkinek. :)