Mindig szentül megfogadom, hogy nem veszek több főzős újságot, így is több van itthon, mint szükséges. Aztán mégis elcsábulok. Most is tudtam, hogy várnom kell valahol fél órát, úgyhogy megvettem a két legolcsóbbat, lapozgatni. A Fanny konyhájában akadt meg a szemem a Hamis sportszeleten, amit aztán jól átgyúrva megalkottam ezt az abbahagyhatatlan finomságot.
Ezt kevertem össze jó alaposan: 200 g darált keksz, 100 g darált, pörkölt mogyoró, 100 g olvasztott vaj, 2 evőkanál kakaópor, 0,5 dl mogyorólikőr.
Sütőpapírral kibélelt hosszú őzgerinc formába simítottam, 1 órán keresztül dermesztettem a hűtőben. Kiborítottam egy hosszú tálra és beborítottam csokimázzal.
A csokimáz 100 g óvatosan felolvasztott tejcsoki és 2 evőkanál tejszín keverékéből született.
Szerintem jegyezzétek meg ezt a receptet, amit persze lehet variálni meg kombinálni különböző magokkal, likőrökkel is. Karácsonykor még jól jöhet egy ilyen könnyen, gyorsan készülő finomság.
6 megjegyzés:
Ági, a csoki fajtájára lennék kíváncsi. Olyan mogyorós színe van. Nagyon étvágygerjesztő!
Eper
én is pont ezt akartam kérdezni mert a képről inkább tűnik karamellának a bevonat mint csokinak,,,, lehet, hogy karamellával fogom megcsinálni én :D
Boci tejcsokoládé. Semmi turpisság és jól olvasztható.
Remek, remek!
nagyon ínycsilkandónak néz ki :)
úúúú, ezt diós változatban el fogom készíteni, nagyon jól hangzik! :) köszi az ötletet!
Megjegyzés küldése