Sushi és New York

Barátnőkkel a Szex és New York film előtt beülni egy sushira a Wasabiba olyan menő dolog az én kis világomban. Kiöltözünk egy kommersz film kedvéért, kibeszéljük a férjeket, gyerekeket, ovikérdést és hasonló épületes témákat. Aztán nagyokat nevetünk a négy amerikai hölgyemény sivatagi divatbemutatójának szörnyűséges ruhakölteményein.
Nagyon sokáig nem értettem ezt a sushi dolgot, aztán meg teljesen rákattantam. Pedig tisztában vagyok azzal, hogy amit itt nálunk japán specialitásként eladnak, fényévekre van az igazitól. De még így is értekelhetők azok a tiszta, egyszerű ízek: rizs, hal, alga, zöldségek. Meg a gyömbér és a wasabi csípőssége.
A választás nehéz feladatát nálam hozzáértőbbekre bízom és egyszerűen rábökök egy szimpatikusan hangzó összeállításra, ami többféle, zöldséges és halas sushit, lehetőleg maki-tekercset is tartalmaz.
A MOM Park-ban a Wasabiban azonban a futószalag mellé szeretek ülni. Alul a hideg, felül a meleg ételek sorjáznak, és ránézésre lehet válogatni, amíg ki nem pukkad az ember. Ebben az a jó, hogy kockázatmentesen tudhatom meg magamról, hogy melyik dolgokat szeretem. A fekete szezámos gombócról például mindenkit igyekszek lebeszélni. Itt főként nem sushi-féleségek jönnek, hanem mindenféle távol-keleti ételek: tempura, levesek, gőzölt gombóc.
A legnagyobb kedvenceink közé mégis két édes leves. A mangós könnyed, a kókuszos-tápiókás pedig istenien krémes és különleges.

2 megjegyzés:

Araniel írta...

Én szombaton voltam pont a Wasabiban. Imádom :D Már mindegyik éttermükben voltam :D
Érdekes az ember ízlése amúgy, nekem pl. a fekete szezámmagos gombóc(tisztes neve mochi) a kedvencem :D
A tápiókás kókuszlevest én is nagyon szeretem, párom halszemlevesnek hívja, de nem tudja elvenni tőle a kedvem :D

anyahajó írta...

Abban a szerencsében van részem, hogy van japán családtagunk, akinek a főztjét kóstolhattam. És azt mondhatom, hogy a sushi (meg maki, meg ezek) tényleg olyanok, mint amiket itt is lehet kapni. Ellentétben a kínai étkezdék álkínai kajáival. (Bár az is igaz, hogy Kína meg akkora, ahogy ott aztán minden van.)