Lucifernél vendégségben

A Lucifer vendéglő Balatonudvari és Vászoly között van félúton. Igen, ott a golfpályánál kell jobbra kanyarodni. Jól eldugták, ráadásul közvetlenül mellette ott a Laci pince is. Az udvaron mégis elég komoly autók szoktak parkolni, ezek tudnak valamit, nevezetesen főzni.
Az utóbbi években minden évben megkóstoljuk Lucifer főztjét, közben a gyerekek vígan dorbézolnak a játszótéren, vagy a szakács fiával rosszalkodnak. Az étlap nem sokat változott, még mindig borzasztóan eklektikus. Már rájöttünk arra, hogy a tenger gyümölcseivel meg olaszos, mediterrán ízekkel kecsegtető fogásokat messziről el kell kerülni. Amit itt érdemes enni az a pörkölt, paprikás, babgulyás és társai. Mert ezek jók. Nagyon jók! Különösen a vaddisznó meg az őz, de a borjúpaprikás galuskával is megállja a helyét.
Kicsit lepukkant és egyszerű a berendezés, de még a tihanyi kilátást is csak addig nézegeti az ember, amíg elé nem rakják a kaját. Mert onnantól fogva csak ez számít. Semmi más. Én nagyjából ezt várom el egy vendéglőtől.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

és a Laci pincét próbáltátok már? milyennek találtátok?

Marcsi

Ági, aki főz írta...

A Laci pince kilátása még szebb, az egész étterem sokkal nagyobb, a székek, asztalok, teríték, minden sokkal igényesebb.
A kaja mégsem átütő. Egy átlagos étterem, átlagos kínálattal: rántott gomba, grillezett húsok, saláták, stb.
Szinte minden alaklommal láttunk "celebeket" is.