Valaki beleharapott...
A szombati talira egy édes, illatos gombócot vittem. A fánkszerű túrós gombócok igazi keleti csemegének számítanak, különösen ha a illatos, cukros szirupba mártogatva fogyasztjuk el őket. Ezúttal mentát és rózsavizet csempésztem a szirupba, de lehet egyszerűen csak vaníliával illatosítani, ahogy az eredeti recept szól.
Sajtkukacék itt bővebben is beszámoltak az élményekről.
Túrós gombócok édes szirupban
Mi kell hozzá?
25 dkg túró, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, olaj, 30 dkg cukor, 2 dl víz, 1 csomag vaníliás cukor.
Hogyan készül?
A túrót és a tojást alaposan összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Végül a sütőport is belekeverjük a masszába. Fél órán keresztül pihentetjük, majd forró olajba szaggatva kisütjük a gombócokat.
A lecsepegtetett túrós golyóbisokat a cukorból, vízből és vaníliás cukorból főzött sűrű sziruppal meglocsoljuk, így adva neki kellemes, keleti ízt.
Terülj, terülj pokróckám!
3 megjegyzés:
Bizonyára fincsi is lehetett! De ezt is elbuktam....és nincs mentségem!
Izgalmas gombócok! Gratulálok-kipróbálom feltétlenül!!!
Ó, de jópofa lehet, és nem is bonyolult!
Megjegyzés küldése