Mindig is nagy rajongója voltam a francia konyhának, és a tartlette, ezek a pici tortácskák, kosárkák a francia édességek tökéletes megtestesítői. Olyan könnyedek, finomak és elegánsak. Elkészíteni nem éppen könnyű őket, de azért még éppen meg lehet vele birkódzni.
Mivel mostanában teljes mértékben belehabarodtam az omlós tésztába, tovább kísérleteztem a benne rejlő lehetőségekkel. Ezúttal zabliszttel és kakaóporral fokoztam a hangulatot.
Cseresznyés tartelette
Mi került a 8 kis vagy 1 nagy tortaformához elegendő adagba? 150 g finomliszt, 100 g zabliszt, 2 evőkanál kakaópor, 100 g vaj, 90 g porcukor, 2 tojás, csipet só.
Hogyan készült? A tészta hozzávalóit hidegen összedolgoztam. A leghatékonyabb és leggyorsabb robotgépben. A tészagömböcöt a frizsibe tettem egy órára. Igyekeztem szépen vékonyra, amolyan 3-4 miliméteresre nyújtani. Szakadozott, de összenyomkodtam. Formákba igazgattam és 20 perc alatt ropogósra sütöttem.
A kihűlt kosárkákba cseresznye lekvárt meg tejszínhabot pakoltam és friss cseresznyével díszítettem.
8 megjegyzés:
Gyönyörűek lettek!!
:))))))))
Csodásak!!! :)))
Megvettem és vittem, köszönettel! :)
Hát ez is mennyei lehetett!
Nálunk most kényszerűségből kicsit pihen az omlóstészta-project a fiuk szigorú(bb)diétája miatt, de alig várom már, hogy vége legyen, és megsüthessem a receptjeid! :)
Csodaszép tortácskák és csodaszép fotók!
Nagyon guszták! :) Szépek a fotók is, ügyes vagy!
Azért ezt igencsak kár lett volna elfelejteni!:-)
Különösen, hogy már nálunk is érik a cseresznye!
Micsoda szépségek-nagy türelmed van!!! A fotózás is profi! Jó, hogy nem felejtetted el...
Az omlóstésztát meg vittem, ha nem baj:)
Nagyon szépek, és a fotó is profi!
Megjegyzés küldése