Tervek

Miután több oldalról is eltalált az aktuális körkérdés hógolyó és kellemesen felfrissített, már nem bújhatok ki a válaszadás kötelessége alól sem. A nyári terveim inkább álmok és vágyak, a valóság és a hétköznapok szorítása azonban ilyenkor nem érdekel.
Utazni lenne jó és közben enni, kóstolni. A gyermek azonban nem bírná a ráncigálást, így marad a Balaton-felvidék, a saját különbejáratú Toszkánám és Provanszom. Könnyű, gyors és különleges ételek készítését tervezem abban a picinyke konyhában. Vagy inkább a rostot és bogyrácsot izzítjuk majd nap, mint nap? Akárhogy is lesz, ígérem beszámolok róla.
Tervem, hogy sokkal többet írjak és az evészet, ivászat csodáinak sokkal szélesebb horizontjára tekintsek ki. Nem ártana kicsit foglalkozni szakácskönyv projektjeimmel sem.
Szeretnék továbbá sokat fejlődni borkóstolás ügyileg, ami elsősorban rengeteg jóféle nedű torkunkon való leengedését illeti, különösen a szoptatás abbahagyását követően. (Gonosz anyuci módjára már alig várom eme kötöttség megszűntét.) Főleg, hogy máris kacsintgat rám néhány gyönyörű és ígéretes papack a tartóból.
Ami a konkrét terveket illeti, a befőzést egyelőre anyós pajtira bízom, viszont a fagyi készítést sok-sok blogger társamhoz hasonlóan igencsak a listám elejére helyeztem. Ma felavattam az új üvegkancsót: liternyi mentatea került bele, majd jegesre hűtve el is fogyott pillanatok alatt. Azt szeretném ha egész nyáron lenne valami abban a kancsóban, saját készítésű limonádé, jeges tea és egyéb kortyolnivalók.
Ha pedig nagyon megvadulok és a drágám fülét elég intenzíven rácsálom, lehet, hogy veszünk ide a teraszra is egy kicsinyke elektromos grillezőt. Csak azt nem tudom, mit szólnának a szomszédok a szállongó illatokhoz. Az biztos, hogy sok barátunk szívesen jön hozzánk kajálni, remélem ezen a nyáron sem lesz másként.
Vajon Marmalade leírta már a terveit?

Nincsenek megjegyzések: