Randa

Erre mondanám Apám, hogy olyan, mintha baltával szeleteltem volna. Tény és való, hogy a forró krumpli vékonyra szeleteléséhez nem a legalkalmasabb, azaz gyilkolásra teljesen képtelen, életlen kést kaptam elő a fiókból. Meg aztán a tojásokból se sikerült túlzottan szép karikákat kanyarintanom.
Sebaj, a füstölt sajt szeletek majd elfednek mindent. Gondoltam Csak éppen az előre szeletelt (szigorúan védőgázas csomagolásban árusított) sajtszeletek szépen összeragadtak, nem lehetet normálisan szétszendi ezeket sem. Lett tehát egy összedobált egyveleg, nyakon öntve jó adag megfelelő tojásos keverccsel. Viszont az íze. Na, az tényleg tökéletes lett.
És hogy miről értekeztem a fentiekben?

A randa rakott krumpliról
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 20 dkg kolbász, 20 dkg füstölt sajt, 4 kemény tojás, 2 friss tojás, 2 dl tejföl, só.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk. A kemény tojást szintén megpucoljuk. A hozzávalókat felkarikázzuk, egy tűzálló tálban egymásra rétegezzük. Alul-felül krumpli legyen, mert ez szépen elfedi és összetartja az ételt. Minden réteget meglocsolunk tojás-tejföl keverékkel. A tetejére reszeljük a sajtot.
A rakott krumplit fél órán keresztül forró sütőben sütjük. Ez idő alatt a tojásos-tejfölös keverék megdermed és összefogja a „rakást”. A kolbász ízei, piros zsírja pedig kiolvad és csodálatosan ízessé varázsolja az étkünket. Savanyú uborka mellékes fogyasztása pedig egyenesen kötelező.

Nincsenek megjegyzések: