Hagymás, curry-s bableves

Zöldcsütörtök van, holnap pedig nagypéntek. Ilyenkor lehajtott fejjel szánom meg bűneimet önmagam előtt és igyekszem legalább ebben a néhány napban böjtölni. Esetemben a húsmegvonás nem jelent különösebb nehézséget, hétfő óta képes vagyok be is tartani. Sokkal súlyosabb vereségeket szenvedek viszont csokifronton.
Meg aztán lecsúszott néhány nutellás palacsinta is. Igyekszem úgy kezelni a helyzetet, hogy mégis jobb ez, mint a nyugtató bogyók után kotorászni az orvosságos szekrényben. Gyermek ugyanis csúnyán lázas volt a hét első felében, ma pedig egész hasát beborító kiütésekkel tette izgalmassá a napomat. Mindezek ellenére, sikerült egy egészen élvezhető, csupa zöldségekből komponált levest készítenem ebédre.

Hagymás, curry-s bableves
Mi kell hozzá? 1 szép szál póréhagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, maréknyi snidling, 1 konzervnyi fehérbab, olívaolaj, só, currypor.
Hogyan készül? A karikára vágott, megsózott pórét az olajon megfuttattam, hozzádobtam a felkockázott fokhagymát, majd felöntöttem vízzel. Amikor a hagyma megpuhult, beledobtam a lecsöpögtetett babot, fűszereztem és összeforraltam. Végül tálaláskor megszórtam az apróra vágott snidlinggel is. Forrón az igazi!

Nincsenek megjegyzések: