Hey, mangó!

Eleinte viszolyogtam az ízétől: sárgadinnye némi őszibarackkal keresztezve, meg az a furcsa dohos utóíz. Aztán persze rákaptam. Indiában járva a vírusok, bacik és egyebek emésztőrendszerembe juttatásának minimalizálása érdekében kizárólag dobozos, előre csomagolt és általam felnyitott itókákat kortyolgattam. Például ipari mennyiségű mangó levet. Na jó, voltak olyan kihágások is, mint a frissen facsart ananászlé meg a zöld kókusz nedve. Csuda, hogy az ég világon semmi bajom se lett.


A dobozos mangó-dzsúsz most megjelent hazánk boltjainak polcain is, csinos zöld dobozokban. Mondanom se kell, hogy alaposan bevásároltam belőle. És végre kipróbálhattam azt a híres indiai joghurtos itókát, amit a fent ismertetett egészségügyi okokból az eredeti helyszínen nem merészeltem a joghurt miatt.

Mangó lassi

Mi kell hozzá? 2 dl mangó-dzsúsz, 2 dl natúr joghurt, 2 dl víz és ha akad, egy csipetnyi őrölt kardamon.

Hogyan készül? A jól behűtött hozzávalókat összekeverjük és már kortyolhatjuk is. Ha a vizet jégkockákkal helyettesítjük és összerázzuk, egészen habos lesz a végeredmény. Igazi felfrissülés, kellemesen savanykás és zamatos. Teljesen beleszerettem.


Kedves hozzászólóm, t3v kérésére pedig megosztok a közönséggel egy másik mangós receptet is, amelyre a Szakácsok könyvében bukkantam és habszifon szükségeltetik hozzá.

Mangós, joghurtos, málnás hab
200 g friss mangót pürés állagúra keverünk, szűrőn átpasszírozunk, 1 dl ásványvizet adunk hozzá. Két lap zselatint a mangópüré negyedében feloldunk, hozzáadjuk a többi folyadékhoz, szifonba töltjük és behűtjük.
240 g málnalekvárt 8 szem friss málnával kikeverünk és a pohár aljába tesszük. Erre jön egy réteg a 600 g natúr joghurtból, végül a mangóhabot is a tetejére nyomjuk.

Nincsenek megjegyzések: