Kedvenc tésztamártásom

Mi kell hozzá, hogy ketten jóllakjanak? 200 g száraz tészta, lehetőleg csavart „szarvacska”, 1 doboz főző tejszín, úgy 200 grammnyi, vagyis fél zacskó fagyasztott brokkoli, 100 g gorgonzola, 100 g füstölt pulykasonka, olaj, só, bors, szerecsendió.
Hogyan készül?Először is meg kell főzni a tésztát. Ez akár tíz percig is eltart, közben pedig lesz elég időnk vagdosni a belevalókat és kavargatni a mártást. A fagyos brokkolit, 2 percre a mikróba dugom, hogy kiolvadjon. A pulykasonkát felcsíkozom. A gorgonzola sajtot kis kockákra vágom. Közben a tészta már kezd megfőni, ideje nekilátni a mártásnak. Egy fél evőkanál olívaolaj kerül a serpenyőbe, ha felforrósodott a pulykacsíkok követik. Egy kicsit megpirítom a húst, ha érezni az illatát felöntöm a tejszínnel és beledobom a brokkolit, megfűszerezem. Az időközben kifőtt tésztát is a mártásba dobom és jól átforgatom. A puha kis szarvak jól magukba isszák a szószt, így aztán gyorsan a tányérra halmozom őket mielőtt kihűlnének. Megszórom a gorgonzola kockákkal, ami majd lágyan beleolvad a forró mártásba. Szerintem egyszerűen tökéletes.

Nincsenek megjegyzések: