Újabb salátát alkottam tegnap. A „nézzük csak mi is van itthon” tipikus esete forgott fenn, mivel a fűtéscsövek olyan megnyugtatóan surrogtak a hátam mögött, hogy egyáltalán nem volt kedvem elvánszorogni a boltba.
Mi volt itthon? 1 fehérbab konzerv natúr lében, 1 kagylókonzerv szintén natúran, 1 kis fej lilahagyma, ecet, olívaolaj, só, oregánó, bors.
Mi csináltam ezekkel? A konzerveket leszűrtem és egy nagy tálba dobtam. A hagymát apróra vágtam. A saláta halmot megsóztam és borsoztam, majd megszórtam oregánóval is. Az ecetet és az olajat, 4-5 evőkanálnyit mindkettőből addig kevertem, míg krémes öntet nem lett belőle, majd ráöntöttem a sajátára. Vajas pirítóssal eszegettük és egész gyorsan elfogyott az egész.
Mi volt itthon? 1 fehérbab konzerv natúr lében, 1 kagylókonzerv szintén natúran, 1 kis fej lilahagyma, ecet, olívaolaj, só, oregánó, bors.
Mi csináltam ezekkel? A konzerveket leszűrtem és egy nagy tálba dobtam. A hagymát apróra vágtam. A saláta halmot megsóztam és borsoztam, majd megszórtam oregánóval is. Az ecetet és az olajat, 4-5 evőkanálnyit mindkettőből addig kevertem, míg krémes öntet nem lett belőle, majd ráöntöttem a sajátára. Vajas pirítóssal eszegettük és egész gyorsan elfogyott az egész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése