Valami finomat akartam ma enni. És a finom nálam automatikusan az édeset jelent. Így aztán nekiláttam és készítettem egy felfújtat, vagy valami hasonlót.
Mi kell hozzá? fél kiló fonott kalács vagy kifli, 3 tojás, 3-4 dl tej, baracklekvár, cukor, dió, vaj.
Hogyan készül? A kalácsot nagyobb kockákra vágtam és egy kivajazott tűzálló tálba tettem. Rákentem egy csomó baracklekvárt, megszórtam darált dióval és néhány vaj darabkát is pottyantottam a tetejére. A tojást és a tejet kikevertem, cukorral ízesítettem és egy kis narancs likőrt is öntöttem bele. Ezzel a tejes-tojásos lével leöntöttem a kalácsot, majd egy órára a sütőbe dugtam. A teteje jó ropogós lett a cukortól és a diótól, középen pedig jó puha.
Mi kell hozzá? fél kiló fonott kalács vagy kifli, 3 tojás, 3-4 dl tej, baracklekvár, cukor, dió, vaj.
Hogyan készül? A kalácsot nagyobb kockákra vágtam és egy kivajazott tűzálló tálba tettem. Rákentem egy csomó baracklekvárt, megszórtam darált dióval és néhány vaj darabkát is pottyantottam a tetejére. A tojást és a tejet kikevertem, cukorral ízesítettem és egy kis narancs likőrt is öntöttem bele. Ezzel a tejes-tojásos lével leöntöttem a kalácsot, majd egy órára a sütőbe dugtam. A teteje jó ropogós lett a cukortól és a diótól, középen pedig jó puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése