Azta’, micsoda paszta!

Ebben a formába gyömöszölt tésztaételben egyesül minden, amit szeretek: kiélhetem a spenót iránti rajongásom, a túró enyhén savanykás ízt ad és a tészta telt, szilárd alapot szolgáltat mindehhez.

Mi kell hozzá? 25 dkg tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 1 tubus krémsajt, 1 doboz natúr joghurt, 25 dkg Trappista sajt, 30 dkg spenót, 40 dkg csusza tészta, só, bors, szerecsendió.

Hogyan készül? Először a spenóttal foglalkozom, megmosom és nagyobb csíkokra vágom. Egy nagy edénybe gyömöszölöm a zöld leveleket, és csak úgy magában hagyom, hogy a hőtől és a bennük lévő víztől összerogyjanak, megfőjenek. A másik változat szerint fogok egy zacskó mélyhűtött parajt, kiolvasztom és lecsöpögtetem. Ez után összekeverem a lényeget, mármint a tölteléket. Egy tálba teszem a kétféle túrót és a krémsajtot, majd egy villa segítségével összetöröm, pépesítem. Beleöntöm a joghurtot is, hogy krémesebb és könnyebben kenhető legyen. Végül a spenótot is hozzákeverem. Kóstolom és fűszerezem. Egy lapos, de jó nagy tűzálló tál alját kiolajozom. A tésztát vízbe szórom és egy részét egyenletesen a tál aljára terítem. Rásimítok egy kis tölteléket, majd megint jöhet egy réteg vizes tészta, újabb töltelék réteg, majd ugyanez még egyszer. Felül inkább túrós krém legyen, mint tészta. A tetejét megszórom reszelt sajttal és addig sütöm, ameddig aranybarnára nem változik az olvadt sajt. A tésztát nem kell előre megfőzni, mert a körülbelül 40 perc sütőben töltött idő alatt így is megpuhul.

Nincsenek megjegyzések: