Csupazöld itóka

Általában menetrendszerűen rám tör a tavaszi fáradtság, ami aztán kitart nyárig. A jókedvem valahol a béke legendás hátsója környékén, a tetterőm pedig már-már Marina-árok szintű mélységekben leledzik. Erre a szánalmas állapotra csak két gyógyírt ismerek és felváltva alkalmazom mindkettőt: hosszú sétákat teszek a természet-közeli élményeket kínáló helyeken. (lásd: park, erdő, mező, stb.) vagy pedig felhajtok egy nagy pohárral ebből az itókából.
A Shrek 2 film által kínált másfél órás röhögés is teljesen felfrissít, így a zöld ogre ledarálásával megalkottam a frissítő varázslöttyöt. Csak a szamár meg ne lássa.
Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 dl zöld tea, 1 kivi, 5-6 menta levél, 2 teáskanál méz.
Elkészítése: A zöldteát jó előre megfőzöm, mivel hidegen szeretném fogyasztani. A kivit meghámozom, a mentát megmosom. A turmixgépbe beledobom a kivit és a mentát, pépesítem majd hozzáadom a teát és a mézet is. Végül kedvenc fotelomba kucorodok, lassan eliszogatom a zöldes színben játszó, hihetetlenül frissítő italomat és ámultan figyelem, ahogy az ereimben újra száguldozni kezd a vér.

Nincsenek megjegyzések: