Tepsiben sült töltött paprika

Tegnap drága anyós jelöltem egy adag fantasztikus töltött paprikával indított útnak. Ezen kívül jó szokásához híven telepakolta a csomagtartó felét a különböző finomságaival, de most maradjunk a fent nevezett paprikánál. Az eredeti receptet egy kicsit megcsavarva, annak egy változatát írom most le. Ezt mindig Görögországban faltuk. Reggel összeállítottuk, a strandra menet otthagytuk a péknél, délután pedig a készre sült étek várt bennünket.
Hozzávalók: 6 paprika, 6 paradicsom, ¾ kg darált hús, 2 tojás, 1 kisebb hagyma, 10 dkg rizs, só, bors, egy csokor petrezselyem zöld.
Elkészítése: A paprikák csumáját levágjuk, kiszedjük a magházát. A paradicsomok szár felőli kalapját levágjuk és kanállal kikaparjuk a magokat. A zöldségek belsejét besózzuk és lefelé fordítva állni hagyjuk. A töltelékhez összedolgozzuk a húst, a nyers tojást, a lereszelt hagymát, a rizst és megfűszerezzük. Hozzáadunk még fél dl vizet is, hogy a rizsnek legyen mit magába szívnia. Ezzel megtöltjük a zöldségeket, majd egy mély tűzálló tálba sorakoztatjuk, a töltelékes nyílással lefelé fordítva. Ha kimarad töltelék, azt a zöldségek közé tesszük, kicsit megsózzuk. Még 2 dl vizet öntünk alá és fóliával letakarjuk. 1 órán keresztül sütjük, majd levesszük a fóliát és még fél órán keresztül kellemesen pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: