Málnahab

Az utóbbi időben kicsit sok dolgom volt, időm nagy részét kedvenc Szabadkámon töltöttem. Ott pedig éppen elromlott a modem, így internetezni nem igazán sikerült. Viszont! Úgy tűnik lassan tényleg elkészül a lucaszéke szakácskönyvem. Kedden fotózzuk az ételeket. A sok írás mellet főzni most nem igazán jut idő.
Vettem ezért egy kicsattanóan vörös nyers kolbászt a hentesnél és hozzá egy ibrik kovászos uborkát. A kolbászt némi krumplival együtt alaposan átsütöttem és rengeteg savanyú uborka társaságában ezt ebédeltük.
Hogy mégse maradjatok recept nélkül ideírom legegyszerűbb nyári édességet, amit olyan gyakran csinálok, amilyen gyakran csak málnához jutok.
Málna hab
Hozzávalók: 25 dkg málna, 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 zacskó habfixáló, egy leheletnyi fahéj.
Elkészítése: A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a málna nagyobb részét, így a szemek szétesnek és levük rózsaszínre festi a habot. Ha egy leheletnyi fahéjjal is ízesítjük a habot, észrevétlenül egy kis egzotikus felhanggal gazdagítjuk a rózsaszín álomvilágot. A kész habot kis tálkákba szedjük és a félretett málnaszemekkel díszítjük. Ha akad a kertben néhány csinos mentalevél, azzal is feldobhatjuk a művünket. Fogyasztás előtt érdemes jól behűteni.

Nincsenek megjegyzések: