Spárgás gnocchi




Amikor úgy dél körül sikerül az izzadt, koszos és fáradt siserehadat hazavonszolni a játszótérről, általában nem a kulináris csodákon töröm a fejem. Néha mégis sikerül valami egészen vállalhatót összedobni. Persze ez csak úgy lehetséges, ha a gnocchit nem én készítem.

Spárgás gnocchi

Mi került a 2-3 személyes adagba? 300 g kész gnocchi, 1 csomag spárga levagdosott feje, 1 evőkanál vaj, 5 dkg friss kecskesajt, 2-3 evőkanál fenyőmag.
Hogyan készült? Amíg kifőtt a tészta, egy üres serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot. Kiszedtem és vajat forrósítottam, ezen ropogósra sütöttem a spárgafejeket. A leszűrt gnocchit a vajra dobtam, átforgattam, rászórtam a fenyőmagot és a sajtot is. Őröltem rá egy kis borsot is.

Jó kis ebéd kerekedett belőle.

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Azt elhiszem, hogy jó kis ebéd! Nagyon ötletes, én is szívesen fogyasztanám.
S a GBT-ről beszámolsz azért majd?

Ági, aki főz írta...

Köszi, igyekszem összeszedni magam.

duende írta...

Ez nagyon tetszik nekem, Ági! Szuper ötlet! :)