VKF! Magyar ízek a csúcson

Mély csodálattal adózom azoknak az embereknek, akik egy nap fogják magukat és elindulnak az álmaik után. Persze kis lépésekben magam is álmot valósítok meg, nap mint nap, de mindent eldöntő változtatásokra már nem nagyon vállalkoznék.

Máriusz viszont megtette, meg sem állt Londonig, ahol egy fantasztikus francia séftől leste el a fogásokat és már sous chef-ként tevékenykedik. Csak úgy, edzés képpen készítette el az alábbi csodákat, a Hagyomány és Evolúció verseny jegyében. Csak annyit tett hozzá kísérletezései eredményéhez, hogy "a dekonstruált Budapest-ragu teljesen sajat fejlesztés, szerintem a magyar konyhának innen kellene ujjá építkezni, eredeti alapnyagai megismerésével, újra felfedezésével."

Én meg csak abban reménykedek, hogy egyszer majd hazajön és végre én is megkóstolhatom az alkotásait.

1. téma: Malac

Szarvasgombával töltött sertéssült

Karamellizált alma- és burgonyalepény-torta

Sült malacbőr-tölcsérben tálalt véres-hurka emulzió

Ropogós, bundázott malacfül

Jus

2. téma: Lazac

Marinált lazac-carpaccio túróscsuszával

Serpenyőben sült lazacfilé, dekonstruált Budapest-ragu (libamájas-gombás crème brulée, zöldborsópüré, marinált paprikakockák, paprikás halmártás)

Gyönyörű!

Nincsenek megjegyzések: