Narancsos-csokis keksz-szalámi



Egy igazi retró édesség, ami már a 80'as években is nagyon kedvelt volt. Ebben a változatban kandírozott narancshéjjal készült és bátrabbak narancslikőrrel is megbolondíthatják. 

Mostanában a gasztro-ajándékok közé is bekerült, mert nagyon egyszerűen készül és mindenki imádja :)





Hozzávalók: 200 g étcsoki, 100 g tejcsoki, 100 g kandírozott narancshéj, 50 g szeletelt mandula, 100 g jófajta háztartási keksz, 5 evőkanál narancslé vagy narancslikőr. 

Az elkészítését videón is megnézhetitek:




Így készült: A kekszet durván összetörtem, mégpedig úgy, hogy a zacskóján többször áthajtottam egy nyújtófával.

A csokit óvatosan felolvasztottam, belekevertem a narancslét is. Majd jött az összes többi hozzávaló is. Ez után én úgy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen, de ne legyen kemény.

Az asztalra folpack fóliát terítettem. Alaposan beszórtam porcukorral. A közepére egy szép sorban került a csokis cucc. A tetejét is megszórtam porcukorral. A fóliát ráhajtottam és igyekeztem szép hengeres formára gyömöszölni.

Ez után újra be kell tenni a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és már lehet is szépen szeletelni. Ha nem elég fehér és egyenletes a külseje, további porcukros bedörzsölést alkalmazok.

Ebből a mennyiségből egy rúd szalámi lesz. 


Hűtőben több napig, egy hétig is eltartható, de befedve kell tárolni, hogy ne szedje össze a szagokat. 






Nincsenek megjegyzések: