Egy igazi
retró édesség, ami már a 80'as években is nagyon kedvelt volt. Ebben a
változatban kandírozott narancshéjjal készült és bátrabbak narancslikőrrel is
megbolondíthatják.
Mostanában a gasztro-ajándékok közé is bekerült, mert nagyon egyszerűen készül és mindenki imádja :)
Mostanában a gasztro-ajándékok közé is bekerült, mert nagyon egyszerűen készül és mindenki imádja :)
Hozzávalók: 200 g étcsoki, 100 g
tejcsoki, 100 g kandírozott narancshéj, 50 g szeletelt mandula, 100 g jófajta
háztartási keksz, 5 evőkanál narancslé vagy narancslikőr.
Az elkészítését videón is megnézhetitek:
Az elkészítését videón is megnézhetitek:
Így készült: A kekszet durván összetörtem, mégpedig úgy, hogy
a zacskóján többször áthajtottam egy nyújtófával.
A csokit óvatosan felolvasztottam, belekevertem a narancslét is. Majd jött az összes többi hozzávaló is. Ez után én úgy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen, de ne legyen kemény.
Az asztalra folpack fóliát terítettem. Alaposan beszórtam porcukorral. A közepére egy szép sorban került a csokis cucc. A tetejét is megszórtam porcukorral. A fóliát ráhajtottam és igyekeztem szép hengeres formára gyömöszölni.
Ez után újra be kell tenni a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és már lehet is szépen szeletelni. Ha nem elég fehér és egyenletes a külseje, további porcukros bedörzsölést alkalmazok.
Ebből a mennyiségből egy rúd szalámi lesz.
Hűtőben több napig, egy hétig is eltartható, de befedve kell tárolni, hogy ne szedje össze a szagokat.
A csokit óvatosan felolvasztottam, belekevertem a narancslét is. Majd jött az összes többi hozzávaló is. Ez után én úgy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen, de ne legyen kemény.
Az asztalra folpack fóliát terítettem. Alaposan beszórtam porcukorral. A közepére egy szép sorban került a csokis cucc. A tetejét is megszórtam porcukorral. A fóliát ráhajtottam és igyekeztem szép hengeres formára gyömöszölni.
Ez után újra be kell tenni a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és már lehet is szépen szeletelni. Ha nem elég fehér és egyenletes a külseje, további porcukros bedörzsölést alkalmazok.
Ebből a mennyiségből egy rúd szalámi lesz.
Hűtőben több napig, egy hétig is eltartható, de befedve kell tárolni, hogy ne szedje össze a szagokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése